Biztonsági adatlapokTanúsítványokProspektusokExtrák, érdekességekNyilatkozatok
Bemutatkozunk Történelmi fejlődés Képviseletek világszerte
Termék információk Biztonsági adatlapok Tanúsítványok Prospektusok Extrák Nyilatkozatok
Munkatársaink Viszonteladók Elérhetőségeink

NewV Pack MGA® már a piacon!
Az élelmiszercsomagolások nem tartalmazhatnak olyan összetevőket, melyek a megengedett határértéket meghaladó mennyiségben a csomagolt termékbe juthatnak. A hubergroup új fejlesztése erre a kérdésre biztos megoldást kínál.
A NewV pack MGA® íves ofszet, speciális migráció-szegény, UV-sugárzásra kikeményedő festékcsalád,
mely még akkor is garantálja az élelmiszercsomagolás biztonságos előállítását, amikor az UV-sugárzó már nem képes névleges teljesítményének leadására.
A NewV pack MGA® festékeket az elsődleges élelmiszercsomagolások előállításához alkottuk meg, a vonatkozó követelmények figyelembevétele mellett, mint a 1935/2004/EK rendelet és a svájci
fogyasztási cikk rendelet (SR 817.023.21).

A NewV pack MGA® alacsony migrációjú festékcsalád, mely kifejezés alatt azt értjük, hogy a
kikeményedett festékréteg kizárólag olyan komponenseket tartalmaz, melyek nem migrációképesek,
illetve élelmiszerrel való érintkezésre értékelésre kerültek.
Az alacsony migrációs jelleg már abban az esetben is megmutatkozik ha a festék kikeményedése nem 100%-os.
Miért forradalmi és mit garantál a NewV pack MGA® széria?
• Garantáljuk, hogy a Jó Gyártási Gyakorlat szerint előállított és NewV pack MGA-val nyomtatott
csomagolóanyag megszáradt festékrétegéből az alkalmazott határértékeken felüli mennyiségű
összetevő nem kerül át a becsomagolt élelmiszerbe.
• A festékeket úgy állított össze, hogy jellemző migrációs határértékkel rendelkező összetevők
csak korlátozott mennyiségben legyenek alkotói, ezért a határértékeket még a legrosszabb eset
körülményeinek matematikai kalkulációjával sem lehet túllépni.
• A toxikológia szempontból nem értékelt összetevők migrációja az EUPIA Irányelv, illetve az
SR 817.023.21 Svájci rendeltben meghatározott kimutathatósági küszöb alatt lesz.

A további információkért kérjük keressék kollégáinkat!
vissza